top of page
  • Writer's pictureVjekoslav Madunić

Predstavljanje monografije o Ivanki Boljkovac

predstavljanje monografije o Ivanki Boljkovac, slavnoj sopranistici, nacionalnoj prvakinji Opere HNK u Zagrebu i svestranoj kazališnoj umjetnici održati će se u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u četvrtak, 12. svibnja u 17.30 sati. Monografiju će predstaviti intendantica Dubravka Vrgoč, autorica Marija Barbieri, dirigent Mladen Tarbuk, operni kritičar i publicist Davor Schopf, glavni urednik monografije Zlatko Vidačković te nacionalna prvakinja Opere Ivanka Boljkovac.

Ulaz će biti slobodan.

Ivanka Boljkovac jedna je od naših najvećih sopranistica posljednjih desetljeća koja je svoju cjelokupnu karijeru u trajanju od četiri desetljeća provela u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, našoj najvećoj nacionalnoj kući, nižući brojne naslove i uloge sopranskoga repertoara; od Aide, Lise, Santuzze, Leonore do Donna Anne, Desdemone, Elektre, Eve, Tosce i mnogih drugih, Ivanka je nosila operni repertoar briljirajući u svakom nastupu.

Uz to je i nastupala u brojnim kazalištima izvan Zagreba te je održala desetine humanitarnih nastupa i koncerata u zemlji i inozemstvu.

Njezina predanost umjetnosti, profesionalnost i spremnost na umjetničke izazove obilježili su njezin rad. Ova monografija je podsjećanje na sve ono lijepo i dobro što nam je Ivanka Boljkovac dala, ne samo sa operne scene, nego i u druženju i suradnji s umjetnicima, ali i s onima manje sretnima kojima je potrebna pomoć.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page