top of page
  • Writer's pictureVjekoslav Madunić

DVANAESTA GODINA PROJEKTA „KULTURA TURIZMA“

Updated: May 30, 2022



Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade i ove godine provodi projekt „Kultura turizma“. Riječ je o projektu gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Ove godine je u „Kulturi turizma“ sudjelovalo 6 škola, a finalno predstavljanje projekata održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja 2022., u 11:00 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10. Ukupno je s mentorima sudjelovalo 111 sudionika, a radi se o školama:

1. II. gimnazija s projektom „Nove vizure grada - tragovi”

2. IV. gimnazija s projektom „Plava potkova grada Zagreba”

3. Centar za odgoj i obrazovanje s projektom „Slatka kuharica sunčevog sustava”

4. Hotelijersko turistička škola s projektom „Školski muzej Zagrebačkog turizma”

5. Industrijska strojarska škola s projektom „Read Zagreb, live Zagreb”

6. Škola za modu i dizajn s projektom „Nosim Zagreb”



Tom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Jako smo ponosni na sve učenike koji u okviru ovog projekta istražuju turističku stranu grada ipromišljaju mogućnosti vrednovanja postojeće turističke ponude, ali i razvoja nove.

Na ovaj način, učenici imaju priliku upoznati svoj grad i iz malo drugačije perspektive te dati vlastiti pogled i ideje za grad Zagreb kao turističku destinaciju. „Kultura turizma“ nastoji mlade uključiti u sudjelovanje u programima očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, zaštite okoliša i životne sredine, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te, općenito, razvoju grada Zagreba.“

Podsjećamo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati projekte s turističkom tematikom koje, potom, javno prezentiraju.



PR TZGZ

0 views0 comments
bottom of page